För över pengar till ditt bankkonto

Behöver du pengar på kontot, eller direkt i handen? Då kan du snabbt och enkelt föra över pengar till ditt bankkonto, genom att göra en saldoöverföring direkt från ditt konto. Du kan föra över pengar upp till din kreditgräns, minsta belopp är 500 kr.

Det finns två sätt för dig att göra en saldoöverföring:

FAQ – Saldoöverföring

Vad är en saldoöverföring?
Saldoöverföring är en tjänst där Entercard ger dig som kund möjligheten att flytta pengar från ditt Betal- & Kreditkort till ett annat bankkonto, istället för att göra köpet direkt med kortet. När du väljer dig att använda tjänsten så debiteras det önskade överföringsbeloppet på ditt Betal- & Kreditkort och aviseras precis som ett vanligt kortköp.

Hur lång tid tar det innan pengarna når mitt konto?
Entercard behandlar alla saldoöverföringar och ser till att pengarna når din mottagande bank inom en bankdag. Därefter placerar banken pengarna på ditt privata bankkonto. Beroende på vilken bank som du har valt och när banken tagit emot pengarna så kan viss skillnad i utbetalningen ske, men du bör ha pengarna på ditt bankkonto senast två dagar efter att Entercard utfört din beställning.

Vad skulle en saldoöverföring kosta mig?
Den enda avgiften som tillkommer för din överföring är en dag för dag-ränta enl Betal- & Kreditkortets ordinarie räntesats. Räntan aviseras via ditt kontoutdrag månadsvis från överföringens startdatum till den dag då beloppet är återbetalat.

När skulle en saldoöverföring kunna hjälpa mig?
Det kan uppstå många tillfällen där du inte alltid kan använda dig av en kortprodukt, därför vill Entercard erbjuda våra kunder ett alternativ om detta skulle inträffa. Dessa tillfällen skulle t.ex kunna vara köp direkt av privatpersoner, om du förlorat ditt kort men behöver kontanter, om du förlorat din PIN-kod och inte kan genomföra ett kontantuttag med kortet mm…

Vilka krav finns det för att använda tjänsten?
Entercard använder samma regler för utförande av saldoöverföring som när du handlar med ditt kort i butik eller online. Så förutsatt att du inte har en utestående inbetalning, har överskridit din kreditgräns eller missbrukat din kredit på annat sätt så har du möjlighet att använda dig av tjänsten. Observera att minimumbelopp för tjänsten är 500kr och att summan måste finns tillgänglig inom din befintliga kreditgräns plus eventuella avgifter för räntedebitering eller dylikt.