Entercard anordnar fotbollsturnering för Fryshusets flyktingungdomar

Publicerad september 18, 2014

Den 13. september anordnade Entercard tillsammans med Fryshuset en fotbollsturnering för ensamkommande flyktingungdomar. Fotbollsturneringen är en del av ett större samarbete mellan Entercard och Fryshuset som pågått sedan 2013, med syftet att tillsammans göra aktiviteter för att få  dessa ungdomar att känna en gemenskap i och till det svenska samhället.

”Samarbetet med Fryshuset är en viktig del av Entercards CSR-arbete. Både våra anställda och Entercard som företag har ett starkt engagemang och intresse att ge tillbaka till samhället. Vi har valt att fokusera vårt arbete på ungdomar i särskilt utsatta situationer”, säger Carina Björkefors, VD för Entercard Sverige.

”Alla våra CSR-aktiviteter med Fryshuset drivs av våra anställda. Vi har hittills initierat en mängd aktiviteter för ungdomarna, allt från små saker som att baka fikabröd och lämna påskägg, till större aktiviteter som fotbollsturneringen och ekonomiskt stöd. Fotbollsturneringen är ett fantastiskt exempel på hur vi kan bidra till att sprida glädje och gemenskap. Entercards medarbetare har med sin mångfald lätt att interagera med andra, och genom fotboll behöver man inte prata samma språk för att nå en gemenskap”, säger Carina.