Entercard ger tillbaka till samhället genom att stötta unga

Publicerad januari 20, 2017

Att ge tillbaka till det lokala samhället är en viktig del i Entercards strategiska arbete. På Entercard använder vi begreppet ”Citizenship” när vi pratar om samhällsansvar. Vårt Citizenship-arbete går ut på att vi använder våra styrkor, kompetenser och kunskaper till att hjälpa andra, framför allt ungdomar och barn. Alla våra Citizenship-initiativ drivs kollektivt eller individuellt av våra engagerade medarbetare.

Brett samarbete med Fryshuset
De flesta av våra medarbetare är på ett eller annat sätt involverade i vår Citizenship-verksamhet. Entercard har ett brett samarbete med Fryshuset i Stockholm där vi årligen identifierar olika projekt och sätt att samarbeta på.

Under 2016 har Entercard bidragit både ekonomiskt och genom sina medarbetare till eventet Camp Connect som är Sveriges största entreprenörsläger för ungdomsorganisationer, och till verksamheten ”Barn till ensamma mammor” där vi gjort det möjligt för 300 ensamstående mammor med barn att spendera en heldag på Eskilstuna Zoo, uppleva konserter i Ericsson Globe Arena, och nu i december gå på en privat förhandsvisning av filmen ”Sing” på Sergelbiografen.

För tredje året i rad har Entercards medarbetare bidragit till Fryshusets initiativ ”Lovely Days” genom att baka fikabröd till höstlovet och samla in påskägg till påsklovet. Årets 74 påskägg är rekord från Entercards sida, och vi märker tydligt att fler och fler medarbetare vill vara med och skapa en extra ljusglimt för barnen under deras lov.

Ett nytt samarbete med Fryshuset som är under uppstart är läxhjälp. Initiativet går ut på att Entercards medarbetare hjälper ungdomar på Fryshuset med läxläsning en gång i veckan – en aktivitet som vi verkligen tror kommer göra skillnad i ungdomarnas vardag.

Schacksamarbete för att främja analytiskt tänkande
Entercard har även ett långsiktigt samarbete med de nordiska schackförbunden för att främja analytiskt tänkande hos barn. Forskning har visat att schack har en positiv effekt på barns utveckling av analytiskt tänkande, något som är viktigt för Entercard som är ett analytiskt drivet bolag.

I juni 2016 arrangerades den årliga skoltävlingen ”SchackFyran” för fjärdeklassare runt om i landet. För fjärde året i rad ställde Entercards medarbetare upp som frivilliga domare under turneringen som gick av stapeln i Västerås.

För andra året i rad deltog Entercard i schackturneringen ”Näringslivet möter förorten” i Gallerian i Stockholm. Eventet arrangeras i syfte att motverka segregation genom att föra samman människor som inte brukar träffas och låta dem lära känna varandra på lika villkor över schackbrädet. Ett spännande koncept där barn från förorten får tävla tillsammans med personer från näringslivet, bland annat Entercard.

Entercard stöttar även initiativet Nordic Queens som är ett utbyte mellan Sverige, Norge och Polen med fokus på att stötta och stärka unga schackspelande tjejer i en starkt mansdominerad miljö. Nordic Queens fick i november möjligheten att låna Entercards lokaler för att prata om och spela schack.

Med 2016 års initiativ i ryggen blickar vi nu framåt emot ett 2017 fyllt av nya spännande initiativ.