Svenska finalen i Yes2Chess avgjord

Publicerad juni 3, 2015

Den Svenska finalen i den internationella schacktävlingen Yes2Chess avgjordes under måndagen. Hökåsens skola i Västerås kammade hem första priset. Totalt deltog 1 700 svenska skolbarn i årets tävling. Finalisterna åker till London den 22-24 juni för att tävla om mästerskapstiteln i Yes2Chess International Challenge där 40 000 skolbarn från sju olika länder deltar.

-”Jag gratulerar Hökåsens skola till första priset i den svenska finalen och ser med spänning framemot finalen i London. Under den svenska turneringen visade barnen prov på att vara starka schackstrateger och bra lagspelare. Det är oerhört glädjande att se den entusiasm barnen känner inför schackspelandet och vi är glada över att kunna stödja barnens analytiska förmågor”, säger Carina Björkefors VD Entercard Sverige.

Yes2Chess är en internationell och innovativ schacktävling som är baserad på inlärning. Barn som deltar får möjlighet att tävla över landsgränser och oavsett hur det går i själva tävlingen får de fortsätta att delta, utvecklas och ha roligt med spelet. Entercard har utvecklat och arrangerat den skandinaviska delen av turneringen tillsammans med de skandinaviska schackförbunden. Syftet med projektet är att utveckla barn och ungas analytiska förmågor.