Blå Kors i Norge

I Norge har Entercard ingått samarbete med organisationen Blå Kors.

Blå Kors visar kärlek och medmänsklighet i praktiken genom sitt arbete för och med de människor som kämpar för att klara vardagen.

I vårt samhällsarbete har vi valt att stödja Blå Kors med tid och resurser. Flera av de aktiviteter Entercard engagerar sig i fokuserar på barn och ungdomar.

Här är några av aktiviteterna vi deltar i:

Min jul

Min jul är ett gratisevenemang för barn och ungdomar. Tillsammans med Blå Kors arrangerar Entercard en julverkstad för barn, lagar julgröt, delar ut julklappar och hjälper till med förberedelser inför julafton för unga människor som inte har någon att fira dagen med. Vår personal förbereder genom att slå in julklappar och göra i ordning godispåsar till barnen.

Schack med ungdomar

Vår personal anordnar tillsammans med Blå Kors schacksammankomster för unga människor med olika utmaningar på en av Blå Kors behandlingsplatser i Oslo. Vid flera av sammankomsterna har juniorvärldsmästaren Aryan Tari, som sponsras av Entercard, deltagit.

Steg för steg

Genom Entercards överenskommelse med Blue Kors har även några av våra medarbetare ställt upp som frivilliga ”tidsgivare”. Via initiativet ”Steg för steg” hjälper de människor med utmaningar, och båda parter får nya perspektiv.

För mer information, besök Blå Kors hemsida.