Svenskt kreditkort först i Europa med fingeravtryckinloggning i app

Publicerad October 30, 2014

Det svenska kreditkortet re:member är det första kreditkortet i Europa som lanserar fingeravtryck som inloggningsmetod i sin app. Appen är tillgänglig i Apples AppStore från och med idag.

Med ett enkelt fingeravtryck kan re:memberkunder med en iPhone logga in och se sitt saldo, sin tillgängliga köpgräns, alla sina transaktioner, ansöka om utökad kredit och föra över pengar till sitt bankkonto. 

– Vi är stolta över att vara först på marknaden med fingeravtrycks-ID, som först och främst handlar om att förenkla våra kunders vardag genom att erbjuda mer användarvänliga och säkrare digitala tjänster, säger Carina Björkefors som är VD för Entercard Sverige. 

Entercard specialiserar sig på på kreditkort och finansiering och re:member är företagets egna varumärke som riktar sig direkt till konsumentmarknaden. Den teknik som används är TouchID, fingeravtrycksläsartekniken från Apple, som finns tillgänglig i iPhone 5S, iPhone 6 och iPhone 6+. Samma teknik används nu i USA vid köp med ApplePay. Implementeringen av TouchID gör också appen säkrare eftersom kunden loggar in med biometri istället för med en PIN-kod.

re:member ger ut tre olika kreditkort. Appen, som i dag uppdateras med fingeravtrycksinloggning, används redan flitigt bland kunder; redan i år har antalet användare fördubblats.  

Entercard Sverige är en del av Entercard Group som erbjuder skräddarsydda på kreditkort och finansiering till 1,7 miljoner kunder i Sverige, Norge och Danmark. Entercard är ett joint venture mellan Swedbank och Barclays Bank, och kombinerar lokal insikt i skandinaviska marknader med internationell expertis på krediter och långivning.