UNICEF-kortet räddar barn drabbade av krig och katastrofer

Publicerad August 19, 2015

Den 2 mars i år fick UNICEFs Världsföräldrar ytterligare en möjlighet att stötta utsatta barn i världen med det unika re:member UNICEF-kortet. För varje köp som görs med det kortet skänker re:member två kronor till UNICEF. Nu tar re:member nästa steg och breddar erbjudandet så att alla kan ansöka om ett re:member UNICEF-kort.

Kortet fungerar precis som ett vanligt kreditkort, men med en väsentlig skillnad: För det första köp som en kund gör med sitt kort skänker re:member 150 kronor till UNICEF. Och för varje efterföljande köp bidrar re:member med ytterligare två kronor. Bara i år har re:member skänkt ett belopp som motsvarar 601 675 st vattenreningstabletter, 20 000 vätskeersättningspåsar, 3 518 nötkrämer och mer än 7 108 mässlingvaccin till utsatta barn runt om i världen.

”Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt från krig och katastrofer. Flytktingströmmarna ligger på rekordhöga nivåer. Barn och unga drabbas särskilt hårt. Ju fler som byter ut sina kort mot ett re:member UNICEF-kort och använder det till sina dagliga köp, desto mer pengar skänker re:member till UNICEF och då har vi större chans att hjälpa ännu fler. Barn som får chansen till ett drägligare liv är en stor vinst för samhället i stort”, säger Carina Björkefors, vd på kreditkortsföretaget Entercard i Sverige, som står bakom varumärket re:member.

Pengarna som kommer in tack vare UNICEF-kortet går till de barn som har störst behov av resurser, såväl i krig och katastrofer som i UNICEFs långsiktiga program runt om i världen.

”Vårt arbete kräver ett ständigt tillflöde av resurser. Det är viktigt för oss att hitta nya sätt att samla in pengar på. Vi vill göra det enkelt för dem som vill ge mer till barns rättigheter. re:member UNICEF- kortet är ett enkelt och smidigt sätt för människor att engagera sig utan att det behöver kosta pengar för den som använder kortet, säger Véronique Lönnerblad, UNICEF Sveriges generalsekreterare.

Med re:member UNICEF-kortet vill re:member ge människor en chans att stötta och engagera sig för alla miljontals barn som befinner sig i utsatthet.