UNICEF och re:member lanserar unikt kreditkort

Publicerad March 2, 2015

Med nya re:member UNICEF-kortet blir det ännu enklare att stöjda arbetet för utsatta barn. För varje köp som görs med det nya kortet skänker re:member två kronor direkt till UNICEF.

Den 2 mars lanserar re:member ett nytt kreditkort i samarbetet med UNICEF. Kortet fungerar precis som ett vanligt kreditkort, men med en väsentlig skillnad: för varje köp som görs med kortet skänker re:member två kronor till UNICEF och deras arbete för barns rättigheter runt om i världen. Ut över de två kronor som re:member skänker vid varje köp skänker de ytterligare 150 kronor vid det första köpet som görs med kortet.

  • Konflikter och katastrofer drabbar ofta barn hårdast. Ju fler som byter ut sina kort mot ett re:member UNICEF-kort och använder det till sina dagliga köp, desto större chans har vi att kunna hjälpa barnen och deras familjer, säger Carina Björkefors, vd på kreditkortsföretaget Entercard som står bakom varumärket re:member.

De pengar som kommer in tack vare samarbetet kommer att användas där de behövs bäst, såväl i katastrofer som i UNICEFs långsiktiga program för barn runt om i världen.

  • Vårt arbete kräver ständigt mer resurser. Det är viktigt för oss att hitta nya sätt att samla in pengar och göra det enkelt för dem som vill ge mer till barns rättigheter, säger Véronique Lönnerblad, UNICEF Sveriges generalsekreterare.

Fakta om UNICEF
UNICEF (the United Nations Children’s Fund) arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Sedan 1946 har UNICEF kämpat för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande. I hela världen arbetar UNICEF med att bilda opinion, påverka politiker, samla in pengar och skaffa fram materiella resurser för att kunna förändra barns liv.

Fakta om re:member
Entercard specialiserar sig på kreditkort och re:member är företagets egna varumärke som riktar sig direkt till konsumentmarknaden. re:member ger kunderna tillgång till enkla betal- och finansieringslösningar.