Identifiering i våra kanaler

Entercard arbetar konstant med att förbättra processer och rutiner för att hantera och skydda din information så säkert som möjligt.
Vi har etablerat omfattande ramverk för att identifiera och adressera risker och hot. Vi har en föränderlig hotbild, från bedrägerier och stöld till kriminalitet online och identitetstölder. Vi gör vårt yttersta för att du som kund inte ska påverkas negativt av dessa hot.

Ansökan

För att signera en elektronisk ansökan måste du använda ditt BankID eller mobila BankID. BankID är en e-legitimation som gör det möjligt för oss att identifiera och ingå avtal med privatpersoner på internet. Kontakta din bank eller logga in på din internetbank för att beställa BankID eller mobilt BankID om du inte redan har det.

Mina Sidor

För att logga in i internetbanken måste du identifiera dig med hjälp av BankID eller mobilt BankID.

Appar

Som Entercard-kund kan du logga in i våra appar för att se ditt saldo och dina transaktioner, ansöka om utökad kredit samt föra över pengar till ditt bankkonto.
För att kunna logga in i en app så behöver du identifiera dig. Första gången du ska aktivera appen så behöver du därför logga in med BankID eller mobilt BankID. Därefter skapar du en egen PIN-kod, men du kan också välja att logga in med Touch ID (fingeravtryck – detta gäller dock endast för kunder med iPhone 5S eller nyare modeller).

Många mobila enheter har stöd för identifiering av dig som kund med hjälp av fingeravtryck. Entercard var mycket tidigt ute med att erbjuda stöd för denna typ av inloggning i våra mobila appar eftersom vi strävar efter att ge dig som kund en så bra och enkel upplevelse som möjligt. Tänk dock på att alla fingeravtryck som har registrerats på din enhet går att användas för identifiering.

Har du till exempel lagt in dina familjemedlemmars fingeravtryck på din enhet betyder det att de också kommer kunna identifiera sig mot alla de tjänster och applikationer som baseras på identifiering med fingeravtryck.

Säker identifiering för kortanvändning på Internet

Som ett led i att öka säkerheten vid handel med betal- och kreditkort på nätet har de flesta svenska banker och kreditinstitut infört att alla Visa och Mastercard betal- och kreditkort ska vara anslutna till Verified by Visa/Mastercard SecureCode™. Det innebär att du kommer behöva identifiera dig med BankID för att betalningen ska gå igenom när du handlar via en näthandelssajt.