BankID och lösenordssystem

För att göra betalning med kreditkort ännu tryggare bör du använda dig av MasterCard® SecureCode eller Verified by Visa (beroende på vilket kort du har).

Titta efter de här symbolerna när du handlar online:

Detta är säkra betalningslösningar som innebär att du alltid måste använda Mobilt BankID när du använder kortet på nätet. Det ska förhindra missbruk av ditt kreditkort online. Webbutiker som erbjuder dessa säkra lösningar informerar om det under betalningsprocessen.

Säker identifiering för kortanvändning på Internet

Som ett led i att öka säkerheten vid handel med betal- och kreditkort på internet har de flesta svenska banker och kreditinstitut infört att alla Visa och MasterCard betal- och kreditkort ska vara anslutna till Verified by Visa/MasterCard Secure Code. Det innebär att du vid varje betaltillfälle på en näthandelssajt som är ansluten till tjänsten identifierar dig med Mobilt BankID.

Stäng kortet för betalning på internet

Om du inte vill att ditt kort ska användas för betalning på internet, vänligen kontakta vår kundservice. Observera då  att inköp via internet även stoppas. Detta gäller även prenumerationstjänster som Spotify, Netflix och liknande. Om du senare vill öppna för internet-handel, kontaktar du bara kundservice igen.