Apple Pay

Apple Pay är ett snabbt och enkelt sätt att betala för dig som har en iPhone eller annan kompatibel Apple enhet. Börja använda din digitala plånbok genom att lägga till din Entercard-produkt i Apple Wallet.

Kom igång med Apple Pay

För att kunna börja använda Apple Pay måste du ha en iPhone 6 eller senare modell.

  • Gå till Wallet-appen i din iPhone, tryck på ”+” symbolen och följ instruktionerna
  • Skanna in ditt kort och lägg till CVC-koden. Du kan även registrera ditt kort manuellt.
  • Godkänn avtalen och verifiera ditt kort genom att trycka på ”Nästa”
  • Du kommer att få en verifieringskod via SMS
  • Du kan nu betala med Apple Pay

Du kan enkelt lägga till ditt kort i Apple Wallet genom kortets app. Om ditt kort stöder Apple Pay ser du ”Digitala Plånböcker” i kortöversikten. För att kunna lägga till ditt kort är det viktigt att du har ditt telefonnummer registrerat hos oss. Du kan uppdatera ditt telefonnummer i ditt korts app, eller i internetbanken.

Säkra betalningar med Apple Pay

När du betalar med Apple Pay kan du vara säker på att du behåller din integritet. Alla transaktioner behöver godkännas med Face ID, Touch ID eller ditt lösenord till enheten. Ditt kortnummer lagras inte på din enhet eller på Apples servrar, istället används ett specifikt nummer för din enhet och en unik kod för varje transaktion. Apple Pay lagrar inte heller uppgifter som kan knytas direkt till dig som privatperson.

Så betalar du med Apple Pay

Apple Pay fungerar smidigt i alla butiker som stöttar kontaktlös betalning. Det gäller även på internet och i appar på din Apple-enhet. För att se om butiken stödjer kontaktlös betalning kan du leta efter en av dessa symboler när du handlar:

Face ID

Du godkänner betalningen genom att dubbelklicka på sidknappen på iPhone. Se på skärmen för att identifiera dig med Face ID och håll därefter telefonen intill betalningsterminalen.
Om du bär munskydd eller annat som döljer ansiktet kan du bli ombedd att uppge din kod.

Touch ID

Du som har en iPhone 6, 7 eller 8 behöver godkänna betalningen med Touch ID. Håll iPhone nära betalningsterminalen med fingret på fingeravtryckssensorn.

Apple Watch

För att betala med Apple Watch måste du trycka två gånger på sidoknappen och hålla klockan intill en kontaktlös betalningsterminal. Transaktionen blir godkänd när du känner klockan vibrera.

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Apple Pay.

Klicka här för att läsa våra villkor för mobila betalningar.