Privatlån

Privatlån är ett lån utan säkerhet som innebär att du inte behöver använda din bostad eller liknande som säkerhet när du tecknar lånet.

Lånet har en fast avbetalningsplan med månadsvisa inbetalningar som hjälper dig att få en bättre översikt över din ekonomi. Många människor väljer att samla dyra smålån, som till exempel kreditkortsskulder, genom att teckna ett privatlån eftersom räntan oftast är något lägre.

Entercard erbjuder lån via vårt eget varumärke re:member. Läs mer på remember.se.

Individuell kreditprövning

För att ansöka om ett lån är det viktigt att du har en god insikt om din ekonomiska situation. Vi gör alltid en samlad kreditbedömning för att säkerställa att du har förmåga att kunna betala tillbaka lånet. Här följer de vanligaste kriterierna som vi vill att du ska uppfylla:

  • Du måste vara 18 år eller äldre
  • Du måste ha fast inkomst

Hur mycket får jag låna?

Hur mycket pengar du kan och får låna beror på din ekonomiska situation och din förmåga att kunna betala tillbaka lånet. Men tänk på att inte låna mer än ekonomin tål och att du måste följa villkoren för återbetalning.

Återbetalning

Återbetalningstiden för ett privatlån ligger på 1-15 år beroende på lånebelopp och låntagarens ekonomiska situation. Självklart kan du när som helst betala av ditt lån eller betala in en extra summa.

Högre ränta

Lån utan säkerhet medför alltid en högre risk eftersom du inte behöver använda din bostad eller liknande som säkerhet när du tecknar lånet. Därför är räntan högre för ett privatlån jämfört med till exempel ett bolån.

Hur mycket kostar det?

Precis som med alla andra produkter och tjänster är det viktigt att du noggrant läser igenom produktvillkor och priser för ENTERCARD-kreditgivningstjänster och anknutna produkter för att veta vad kostnaden blir varje månad. För att underlätta för dig så har vi tagit fram en räknekalkylator. Där kan du enkelt räkna ut vad månadskostnaden blir för de olika lånebeloppen.

Rutiner för uppföljning

Ta kontakt med vår Kundservice om du riskerar att få betalningsproblem. Ju längre du väntar med betalningen desto mer ränta behöver du betala.