Våra ägare

Entercard är ett samföretag mellan Swedbank och Barclays Principal Investments Limited, två trygga aktörer med lång erfarenhet av den finansiella sektorn. Barclays är en framgångsrik och global aktör på kortmarknaden och bland de största kortutgivarna i Europa. Swedbank har solid kunskap och lokal närvaro på den nordiska kortmarknaden. Det gör att vi kan ta del av all erfarenhet och expertis som våra ägare innehar samtidigt som vi är det lokala företaget som fokuserar på konsumentkrediter, och tillhandahåller våra produkter och tjänster inom bankkorts- och kreditgivningsområdet under våra egna varumärken ENTERCARD och re:member.

_DSC5059_low_res

‹‹Ett tryggt ägarskap som ger kunskap och insikt.››

Historien om oss

Vår historia är både lång och kort. Företaget startades i Norge 1999 men våra ägare har flera hundra års erfarenhet från finanssektorn.

I 2003 köpte Swedbank företaget och 2005 bildade man i samarbete med Barclays Bank ett samföretag för att bli ledande inom kreditkort på den nordiska marknaden. En del av Swedbanks svenska kortverksamhet blev en del av det nya företaget som behöll namnet Entercard. Det är den korta historien.

Våra två ägare däremot har båda en lång historia och enorm kompetens inom området. Barclays Banks kortföretag Barclaycard, med mer än 50 års erfarenhet i bagaget, har till exempel lyckats bli den största kreditkortsutgivaren i Europa. De senaste åren har Entercard vuxit kraftigt och utvecklats till ett framgångsrikt, Skandinaviskt kreditföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark.