Information om coronaviruset från EnterCard

Ska du ut och resa i höst? Här är våra 10 bästa tips inför resan

Har du bokat en resa i höst? Vi på EnterCard vill gärna dela med oss av våra personliga tips när det gäller betalningar och kreditkortsanvändande på resan.

Nya regler för betalning kommer att påverka våra kunder

EU:s andra betaltjänstdirektiv, PSD2, började gälla i Skandinavien i maj förra året och i september träder de tekniska kraven in. Syftet är att främja säkra och enkla betalningar. EnterCards Head of Legal, Jens von Friesendorff, berättar mer om hur detta kommer påverka våra kunder.

Norge inför ett kreditupplysningsregister – så fungerar det

Sedan 2009 har norrmännens hushållsskulder ökat med nästan 1 500 miljarder norska kronor enligt statistik från norska SSB, och nästan var sjuttonde norrman har idag betalningsanmärkningar, enligt en rapport från Lindorff. För att motverka överskuldsättning inför därför Norge ett kreditupplysningsregister.

Normal driftsituation

Alla EnterCards system är i normal drift efter driftstörningarna. Alla belopp som blev dubbelt reserverade är korrigerade. Ingen kund har betalat dubbelt eller blir fakturerad dubbelt. Kunder behöver inte göra något i det här fallet. EnterCard beklagar besväret detta medförde för våra kunder.

LO Mervärde lanserar nytt medlemslån

LO-förbundens medlemmar kommer från och med den 24 april 2019 att erbjudas ett nytt konkurrenskraftigt medlemslån, med ett inkluderat liv- och betalskydd med generösa villkor.