EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.

Informationssäkerhet är vår högsta prioritet

Vi lever i dag i en global ekonomi där vi med ett enkelt klick kan beställa hem praktiskt taget allt från internet. Digitala betallösningar har stöpt om hela vårt samhälle – mycket till det bättre. Samtidigt har det öppnat upp spelplanen för kriminell aktivitet som kortbedrägeri och stulna identiteter.

Säker kortanvändning på Black Friday och vid julhandeln

​Blir du frestad av alla erbjudanden i samband med Black Friday och julhandeln? Då är det bra att veta att den säkraste betalningsmetoden är med kreditkort. Den amerikanska traditionen Black Friday har de senaste åren fått stort genomslag här i Sverige, och den stora julhandeln är snart på ingång. Siffror från tidigare år visar att kortköp är ett vanligt betalmedel vid denna period.

Internationellt samarbete i kampen mot penningtvätt

​Finansbranschen är enad om att ta ett gemensamt krafttag mot penningtvätt och terroristfinansiering. Sverige, Danmark och Norge är till exempel medlemmar i Financial Action Task Force (FATF). Här åtar sig medlemsländerna att följa internationella standarder för åtgärder mot penningtvätt, finansiering av terrorism och spridning av massförstörelsevapen.

Krafttag mot penningtvätt

De senaste veckorna har penningtvätt varit högt upp på agendan eftersom flera internationella penningtvättsfall har blivit kända. Penningtvätt; det vill säga att man försöker att integrera intäkter från brottslig verksamhet, bedrägerier eller skatteflykt i det ekonomiska systemet, vilket är ett allvarligt samhällsproblem.

EnterCard bjöd in till inspirationsträff med Fryshuset och My Dream Now

Den 18 september bjöd EnterCard in sina samarbetsparter Fryshuset och My Dream Now till en inspirationsträff om samhällsengagemang. Jennifer Ericsson från My Dream Now och Fatima Åsgard från Fryshuset, grundare av projektet "Barn till Ensamma mammor", hade intressanta presentationer om deras arbete med barn och ungdomar, samt gav EnterCards medarbetare inspiration att bidra i det viktiga arbetet.