Entercard börjar med återvunnen plast i sina kreditkort

Från september 2022 börjar Entercard övergå till återvunnen plast i sina kreditkort. Korten kommer att tillverkas med minst 85, 5 % återvunnen plast, hämtad från lokalt plastavfall, nära där Entercards korttillverkare Idemias produktionsanläggningar finns. Det blir därför ingen långväga transport av plasten innan den hamnar i produktion.

Entercard inför hybrid arbetsplats

Entercard har beslutat att införa en kontorscentrerad hybrid arbetsplatsmodell under en utvärderingsperiod. Det innebär att kontoret kommer vara medarbetarens bas för utbyte av idéer och samarbete, men med möjlighet att flexibelt arbeta från distans ett par dagar i veckan.

Samsung Pay blir tillgängligt för Entercards kunder

Entercards kunder kan nu använda sina Samsung-telefoner för att betala i restauranger och butiker över hela världen. Från och med den 16 februari är det möjligt att länka kreditkorten i Samsung Pay och betala direkt i butik eller online med en Samsung-telefon eller Samsung-klocka

Entercards styrelse har utsett Jan Haglund till VD för Entercard Group AB.

Haglund lämnar sin roll i Komplett Bank, där han har haft rollen som CFO och sedan 2019 - rollen som VD. Det exakta datumet när Haglund kliver på som VD för Entercard är inte bestämt ännu.

Entercard börjar 2021 med en moderniserad logotyp och uppdaterad stavning

Entercard lanserar Apple Pay för sina kunder

I dag den 8 december 2020 lanserar Entercard Apple Pay för alla sina kunder med ett re:member Mastercard i Skandinavien. Apple Pay är ett tryggt och säkert sätt att betala på, vilket hjälper kunden att undvika att ge ifrån sig sitt betalkort till någon annan, röra vid fysiska knappar eller byta kontanter – samt använder fördelarna av iPhone till att skydda varje enskild transaktion.