Nya regler för betalning kommer att påverka våra kunder

EU:s andra betaltjänstdirektiv, PSD2, började gälla i Skandinavien i maj förra året och i september träder de tekniska kraven in. Syftet är att främja säkra och enkla betalningar. EnterCards Head of Legal, Jens von Friesendorff, berättar mer om hur detta kommer påverka våra kunder.

Norge inför ett kreditupplysningsregister – så fungerar det

Sedan 2009 har norrmännens hushållsskulder ökat med nästan 1 500 miljarder norska kronor enligt statistik från norska SSB, och nästan var sjuttonde norrman har idag betalningsanmärkningar, enligt en rapport från Lindorff. För att motverka överskuldsättning inför därför Norge ett kreditupplysningsregister.

Normal driftsituation

Alla EnterCards system är i normal drift efter driftstörningarna. Alla belopp som blev dubbelt reserverade är korrigerade. Ingen kund har betalat dubbelt eller blir fakturerad dubbelt. Kunder behöver inte göra något i det här fallet. EnterCard beklagar besväret detta medförde för våra kunder.

LO Mervärde lanserar nytt medlemslån

LO-förbundens medlemmar kommer från och med den 24 april 2019 att erbjudas ett nytt konkurrenskraftigt medlemslån, med ett inkluderat liv- och betalskydd med generösa villkor.

Ansvarsfull långivning – ett viktigt samhällsansvar

Ansvarsfull långivning låter bra på pappret, men hur går det egentligen till i praktiken? För att motverka överskuldsättning är det viktigt att erbjuda rätt kredit – till rätt person. – Detta kan vi göra tack vare robusta processer och tydliga ramverk, säger Andrew Karmy, Chief Credit Officer på EnterCard Group.

EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.