​3 tips inför Black Friday

Publicerad November 23, 2017

Den amerikanska traditionen Black Friday har fått genomslag även här i Skandinavien på senare år. I år inträffar det den 24 november. Allt fler butiker marknadsför extra bra priser just dessa dagar. För att undvika att gå i fällan vid nätköpet har Entercard tre tips för en god och säker handel.

1. Är priset verkligen bra? Jämför varans pris på jämförelsesajter, t.ex prisjakt.se. Då kan du få en uppfattning om hur bra deal det är.

2. Ha koll på säljföretaget! Är det okänt kan du googla för att få en uppfattning. Detta gäller speciellt om företaget är helt okänt och priset är ”för bra för att vara sant”. Fick du erbjudandet som ”spam” via e-post eller Facebook är det nog bäst att undvika.

3. Betala säkert på nätet! I nätbutiker betalar man i regel för varorna i förskott. För att minska risken att bli lurad är det klokt att inte föra över pengarna direkt från bankkontot. Då står du inte ensam i ett eventuellt reklamationsärende eller vid krav på ersättning om varan inte levereras. Du har också större möjlighet att få pengarna tillbaka om du använder kreditkort, eftersom transaktionen då omfattas av reglerna om kreditköp.